Berichten

Reverse engineer Android app-verkeer zonder root

Altijd al eens willen weten hoe een app communiceert met zijn server? Met behulp van apk-mitm en mitmproxy kan je het verkeer van een app afvangen en analyseren zonder root.
2024-07-10
2 min leestijd
Featured Image

Herstel AAC bestanden met PhotoRec

Recentelijk had ik per ongeluk een aantal AAC-muziekbestanden verwijderd. Ik wilde een mapje genaamd test_deleteme verwijderen (ja, ik ben creatief met namen), maar realiseerde niet dat ik ook nog een mapje genaamd test had. Ik typte rm -rf te en drukte op Tab. Je kan raden wat er gebeurde… het verkeerde mapje test was verwijderd. Ik downloadde direct het bestandherstelprogramma PhotoRec (op Fedora: sudo dnf install testdisk) en probeerde vervolgens in de bestandslijst aac te zoeken.
2024-05-30
2 min leestijd
Featured Image

Handige tempo- en snelheidcalculator

Bereken je tempo met afstand en tijd, converteer km/h naar tempo en vice-versa.
2024-05-16
1 min leestijd
Featured Image

Tab Shortcuts, nu op Firefox en Chrome

Wist je dat je met je browser op je computer tabbladen kan vastzetten? Dit verplaatst ze helemaal naar links in de tabbladenlijst, en maakt ze kleiner. Vastgemaakte tabbladen blijven bewaard als je je browser of computer herstart. Handig! Persoonlijk gebruik ik het voor het apart zetten van tabbladen die open moeten blijven, zoals Whatsapp Web en mijn e-mail. Soms heb ik ook veel tabbladen open als ik online iets zoek. De pagina’s met handige informatie zet ik dan ook vast, zodat ik ze later terug kan vinden.
2024-02-10
1 min leestijd
Featured Image

Grappige waarschuwing

Is het nou permanent of niet?
2023-10-13
1 min leestijd
Featured Image